Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:58 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 30 de migranţi, printre care şi copii, au încercat să iasă ilegal din România. Unde erau ascunşi

ro

26 Aug, 2018 15:09 887 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – judeţul Arad au depistat 33 de persoane având cetăţenie Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar, transmite Poliţia de Frontieră.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, la P.T.F Nădlac – I.T.P.F. Oradea, judetul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean turc, şofer al unui autocamion înmatriculat în Turcia. Din documentele prezentate la control a rezultat că era efectuat un transport cu materiale electrice şi textile, ambalate în cutii de carton.

Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 si 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani.


Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din  Irak si sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport, precizează poliţişii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii