Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală. Mai multe persoane vor fi audiate. Prejudiciul depășește un milion de lei

ro

09 May, 2018 07:46 1495 Marime text
În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 23 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 9 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu (5) şi municipiul Bucureşti (5).
 
Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, precum şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar, prin care ar fi înregistrat cheltuieli nereale în contabilitatea societăţilor administrate, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme fantomă.
 
Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii de imobile.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 1.000.000 de lei.
 
Poliţiştii vor pune în executare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
La acţiune participă și poliţişti din Bihor, Sibiu şi Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii