Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Parlamentarii au aprobat o nouă zi liberă. Află cum poți beneficia de ea

ro

03 Jun, 2014 18:08 1222 Marime text
Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, un proiect de lege prin care se acordă anual o zi liberă părinţilor pentru îngrijirea copilului. Angajatorii vor fi obligați să acorde salariaților această zi, fără însă a o plăti.

Proiectul a trecut cu 201 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 26 de abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit Mediafax, proiectul de lege privind acordarea unei zile libere pentru îngrijirea copilului a fost iniţiat de 26 de parlamentari. Printre inițiatori se numără Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Doina Pană, Ilie Sârbu, Rodica Nassar.

De această zi liberă pot beneficia părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. Acest drept îl vor avea și familiile cu doi copii. În cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului, se mai arată în proiect.

Potrivit legii, liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusă cu 15 zile înainte.

Prevederile legii se aplică atât angajatorilor publici, cât şi celor privaţi.


Ti-a placut articolul?

Comentarii