Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea Paul-Aurelian Bălan, cercetat pentru omor

ro

04 Mar, 2016 12:43 2492 Marime text
 
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 03.03.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului BĂLAN PAUL - AURELIAN pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie prev. de art. 188 – art. 199 rap. la art. 177 alin. 1 lit. c Cod penal., din probele administrate până la acest moment rezultând faptul că în seara zilei de 02.03.2016, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi şi a consumului excesiv de alcool, persoana vătămată OPRINA COSTEL din mun. Tulcea a fost lovită în mod repetat cu pumnii şi picioarele şi apoi cu un cuptor cu microunde, în cap, de către fiul concubinei sale, BĂLAN PAUL-AURELIAN alături de care locuia de mai mulţi ani într-un apartament din mun. Tulcea, leziunile suferite cauzându-i decesul.

La data de 03.03.2016, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă inculpat .  La data de 04.03.2016, s-a propus  judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea  prevenită  a inculpatului BĂLAN PAUL-AURELIAN pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii