Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficialii SUA spun că Rusia le-ar ataca și aliații

ro

08 Oct, 2015 08:28 1388 Marime text
 
Statele Unite au afirmat ieri că aproape toate loviturile aeriene ale Rusiei în Siria nu au vizat gruparea Statul Islamic ori cele afiliate Al-Qaida, ci organizaţii armate siriene moderate care luptă împotriva regimului de la Damasc, anunţă AFP.
 
„Peste 90% din loviturile lor aeriene la care am asistat nu au fost contra SI sau teroriştilor afiliaţi la Al-Qaida. În mare parte au fost contra grupărilor din opoziţie”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.
 
Departamentul de Stat şi Casa Albă au fost întrebate ieri de reprezentanţii presei despre o informaţie apărută pe canalul CNN potrivit căreia secretarul de stat John Kerry a supus în urmă cu câteva zile preşedinţiei americane un proiect pentru decretarea unei zone de excludere aeriană în nordul Siriei, potrivit știripesurse.ro.
 
Însă, John Kirby, a refuzat să comenteze aceste eventuale recomandări ce ar fi fost formulate de şeful diplomaţiei Statelor Unite, dar a recunoscut că la Washington au loc discuţii pe această temă.
 
„Continuăm să discutăm despre cea mai bună metodă de a combate Statul Islamic (SI), mai ales în nordul Siriei. Am vorbit despre îngrijorările turcilor legate de deplasările SI în nordul Siriei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.
 
Rusia, care a declanşat săptămâna trecută o campanie de lovituri aeriene în Siria, şi-a exprimat imediat opoziţia faţă de crearea unei zone de excludere aeriană, transmițând „respectarea suveranităţii ţării”, potrivit agerpres.ro. 



Sursa foto: stripes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii