Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă cerere de internare pentru Sorin Oprescu

ro

03 Oct, 2015 15:47 1128 Marime text
Alexandru Chiciu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, a declarat, astăzi, că judecătorul de drepturi si libertăți atestă existența a 12 afecțiuni grave de care suferă edilul suspendat al Capitalei. Totodată, avocaţii lui Oprescu anunţă că vor depune o nouă cerere ca edilul suspendat să fie dus la medic, pentru noi investigaţii medicale, scrie b1.ro.
 
„Există un număr de 12 diagnostice, patru file de recomandări. Totodată, vă rog să citiți motivarea judecatorului. Judecatorul de drepturi și libertăți atestă existența afecțiunilor grave, pentru Sorin Oprescu. În fiecare zi, Sorin Oprescu a fost vizitat de echipa de apărare, strategia este deja pus la punct”, a declarat avocatul.
 
„România ar trebui sa analizeze cu mai multă rezervă acest tip de recunoaștere a faptelor,  aceste denunțuri. Vom face apel la toate prevederile din legislația internă, dar să la toate deciziile ÎCCJ din 2014, 2015 și ale Curții Europene. Sunt două paliere de abordare, partea de fond, dar, ca oameni, nu putem să tratăm cu ușurătate afecțiunile domnului Oprescu. Cel puțin despre una dintre aceste 12 afecțiuni domnul Oprescu nu știa. Avocații trebuie să facă tot posibilul pentru a câștiga. Eu cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu la viață”, a declarat Alexandru Chiciu.
 
Luni se va judeca, la Curtea de Apel, contestația la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul lui Sorin Oprescu, care a fost arestat la începutul lunii septembrie pentru luare de mită.
 
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii