Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mașină cadou din dosarul lui Ponta a ajuns în Moldova

ro

19 Sep, 2015 14:22 1133 Marime text
 
Noi detalii în dosarul de corupţie în care sunt acuzaţi Victor Ponta şi Dan Şova.
 
O tranzacţie fictivă realizată la casa de avocatură a senatorului Şova, bunul prieten al premierului, ar fi fost mascată la Iaşi, susţin procurorii DNA potrivit ziaruldeiasi.ro.
 
La iveală a ieși faptul că un om de afaceri ieşean ar fi beneficiat de presupusele ilegalităţi comise de senatorul Dan Şova, potrivit rechizitoriului prin care acesta, dar şi premierul Victor Ponta au fost trimişi alaltăieri în judecată.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin în actul de acuzare întocmit în cazul celor doi că o maşină de lux, cu un preţ de catalog între 45 şi 60 mii euro, în funcţie de dotări, cumpărată în interes de serviciu de firma de avocatură a lui Dan Şova ar fi fost acordată în condiţii dubioase ieşeanului Iulian Herţanu, nimeni altul decât cumnatul lui Victor Ponta, acesta fiind căsătorit cu sora premierului, Alexandra.
 
Potrivit procurorilor, Herţanu, implicat la rândul său într-un alt dosar aflat pe rolul DNA, alături de gruparea infracţional-politică de la Prahova, s-ar fi folosit în mod gratuit de maşină, deşi aceasta fusese cumpărată în scopul folosirii de către casa de avocatură a lui Şova, acest fapt cauzând un prejudiciu statului român, cu tot cu penalităţi, de circa 25.000 lei.
 
De asemenea, potrivit rechizitoriului, casa de avocatură „Şova şi Asociaţii“ a încheiat un contract de leasing pentru un autoturism de lux Audi Allroad în luna septembrie 2007. Contractul a fost înregistrat în cadrul firmei lui Şova, printr-o serie de operaţiuni fictive, fiind mai apoi predată lui Iulian Herţanu. „Societatea de avocaţi a plătit avansul, ratele de leasing şi toate cheltuielile aferente contractului până la sfârşitul anului 2009. În tot acest timp, societatea de avocaţi a beneficiat de deducerea TVA, a impozitului pe profit şi de alte deduceri. În luna iunie 2009, autoturismul a fost declarat furat. Întrucât autoturismul nu a fost folosit în vederea desfăşurării activităţii societăţii de avocaţi, toate aceste deduceri au fost nelegale, întrucât au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind starea de fapt fiscală a autoturismului“, explică, în rechizitoriu, modul în care a fost reţinut prejudiciu în cazul autoturismului de lux. Acesta a fost calculat la 24.876 de lei.
 
Cine este Iulian Herţanu? Este originar din Iaşi şi este căsătorit de mai mulţi ani cu sora premierului Victor Ponta, Alexandra. În luna februarie a acestui an, Herţanu a fost arestat de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar de deturnare de fonduri publice, în care prejudiciul se ridică la aproximativ 10 milioane de lei. În acelaşi dosar mai este implicat şi deputatul Sebastian Ghiţă, proprietar printre altele al postulului România TV şi prieten, la rândul său, cu Victor Ponta, dar şi omul de afaceri ieşean Liviu Munteanu. Între timp, cei arestaţi din acest dosar au fost eliberaţi, conform știripesurse.ro. 



Sursa foto: monitorulab.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii