Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O bancă pleacă din România

ro

05 Nov, 2013 17:48 1429 Marime text

Banca portugheză Millennium BCP speră să găsească anul viitor un cumpărător pentru subsidiara din România, deşi termenul limită convenit cu Comisia Europeană pentru vânzare este iunie 2015.

Vânzarea subsidiarei din România a fost convenită în această vară cu reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul unui program de restructurare şi recapitalizare.

"Termenul limită pentru vânzare este mai lung, iunie 2015, dar ar trebui să o efectuăm mai devreme, nu mai târziu. Este rezonabil să anticipăm că vânzarea va avea loc în 2014, însă nu este sigur", a declarat într-o conferinţă directorul general al grupului Millennium BCP, Nuno Amado, citat de Reuters.
Banca portugheză a anunţat, la începutul lunii septembrie, că a primit avizul Comisiei Europeane pentru planul de restructurare, care include, printre altele, vânzarea subsidiarei Millennium Bank din România, precum şi a participaţiei deţinute la Piraeus Bank (Grecia). Acordul presupune de asemenea menţinerea operaţiunilor BCP din Polonia.

Surse din subsidiara din România au declarat în luna august pentru MEDIAFAX că termenul limită pentru vânzarea unităţii ar fi de doi ani, însă există şi informaţii că grupul portughez şi-a asumat o ieşire mult mai rapidă de pe piaţa românească.

Grupul a vândut în octombrie participaţia la Piraeus.

Millennium BCP, cea mai mare bancă listată din Portugalia în funcţie de active, a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub formă de obligaţiuni convertibile, din împrumutul de 78 miliarde euro atras de Portugalia de la Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

În schimb, BCP s-a angajat să implementeze un program de restructurare care include şi vânzări de active.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii