Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul dozelor de vaccin gratuit, dublate de Ministerul Sănătății. Iată cine se poate vaccina gratuit

ro

07 Jan, 2016 21:39 731 Marime text
 
Ministerul Sănătății a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă în perioadele reci si cu fluctuații de temperatură, potrivit realitatea,net
 Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat inițial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut.

„La cererea direcțiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143 000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creșterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obține gratuit acest vaccin", a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, care a început în noiembrie 2015.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI  s-au înregistrat trei cazuri de gripă confirmate în laborator, mai precizează sursa citată.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Sunt vaccinate gratuit  persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC, se mai arată pe realitatea.net.

sursa: REALITATEA.NET

Ti-a placut articolul?

Comentarii