Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Noi toţi dăm LIKE matematicii” Atelier de matematică organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa

ro

20 May, 2014 10:10 2662 Marime text

Studenţii din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii „Ovidus” din Constanţa organizează mâine, începând cu ora 17.30, atelierul cu tema „Noi toţi dăm LIKE matematicii”. Acţiunea este relizată în parteneriat cu Institutul de Matematică al Academiei Române şi Societatea de Ştiinţe Matematice şi se va desfăşura sub forma unei întâlniri informale dintre elevi constănţeni de liceu şi iubitori de matematică, olimpici şi matematicieni din universităţi şi institute de cercetare de prestigiu din ţară şi din lume.

„Acest atelier este o activitate comună între Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, ISJ Constanţa şi Societatea de Ştiinţe Matematice - Filiala Constanţa, prin care ne propunem să reunim pe cât mai mulţi dintre cei care contribuie la fenomenul performanţei la matematică în Constanţa: olimpici, foşti olimpici, profesorii care ştiu să-i aducă pe acesti copii la nivel de performanţă, cadre didactice universitare şi cercetători ştiinţifici. Vrem să le oferim ocazia de a-şi împărtăşi reciproc din experienţa lor despre excelenţă, despre performanţa în matematică şi dincolo de concursurile şcolare. Vrem să facem astfel lobyy matematicii şi să transmitem că noi toţi dăm LIKE matematicii!” a declarat lect.univ.dr. Denis Ibadula, unul dintre organizatorii acţiunii.

Vor fi prezenţi foşi olimpici la matematică, care au studiat şi s-au format la universităţi precum Princeston, Stanford sau MIT, care au beneficit de fonduri guvernamentale şi europene destinate cercetării şi care participă anul acesta la a patra ediţie a "Workshop for Young Researchers in Mathematics", workshop găzduit în perioada 21-24 mai de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică, în colaborare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române şi University of St.Missouri, SUA.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii