Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:47 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. „Demersul de azi este o şmecherie politică” Moţiunea de cenzură, la vot în Parlament

ro

29 Sep, 2015 09:07 798 Marime text
Guvernul condus de Victor Ponta se confruntă, astăzi, cu cea de-a patra moţiune de cenzură. Camera Deputaţilor şi Senatul dezbat, începând cu ora 10.00, în şedinţă comună moţiunea împotriva Guvernului Ponta – „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta".
 
Pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

UPDATE 4, ora 11.11

Şi Alina Gorghiu a vorbit în cadrul şedinţei: „Avem un prim-ministru care nu mai poate reprezenta România. Ponta este un prim-ministru trimis în judecată, nimic mai mult, nimic mai puţin. (...) Ponta este dirijat, coordonat de cele trei partide din coaliţie. (...) Ponta mai degrabă şi-ar tăia un picior decât să-şi dea demisia", a precizat Alina Gorghiu.

UPDATE 3, ora 11.00

Liviu Dragnea a declarat că parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL, dar nu votează.

În cadrul şedinţei, Victor Ponta a precizat că demersul de azi este o şmecherie politică.„Dincolo de o serie de jigniri, invective, nu există niciun fel de critică adusă actului de Guvernare. Nu există nicio soluţie în cazul improbabil în cazul în care moţiunea ar trece. Protestatarii credeau că au venit să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile şi salariile. (...) Nici domnul Blaga nu mai e ce a fost odată. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. (...) Cred că demersul de azi este o şmecherie politică. Asta e, nu avem ce face până la anul, cred liberalii. Când e de muncă cei de la PNL nu se pricep”, a declarat Ponta.

UPDATE 2, ora 10.26

Preşedintele Camera Deputaţilor Valeriu Zgonea a deschis şedinţa Parlamentului. Potrivit acestuia, 309 parlamentari sunt prezenţi la şedinţa în care se dezbate moţiunea de cenzură. De asmenea, Victor Ponta este şi el prezent.

UPDATE 1, ora 10.14

S-a întârziat începerea şedinţei, potrivit România TV. Nu au venit în sală toţi cei din Opoziţie. Chiar dacă au semnat listele de prezenţă, liderii liberalilor s-au dus la mitingul din Parcul Irvor şi încă nu s-au întors.
 
Sursa foto: www.mondonews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii