Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting în Piaţa Constituţiei Protestul poliţiştilor locali s-a încheiat

ro

16 Feb, 2015 15:29 1243 Marime text
politistii locali din constanta au plecat la miting la bucuresti galerie foto 532842Aproximativ 500 de membrii ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex" au protesta, astăzi, în Piața Constituției, nemulţumiţi de intenţia guvernanţilor de a reduce cu aproape o jumătate alocaţia pentru norma de hrană. Acţiunea de protest s-a desfăşurat în intervalul 13.00 – 15.00.
 
Poliţiştii locali au protestat față de intenția autorităților de a reduce cu 50% norma de hrană. Conform anunţului de protest, publicat pe site-ul sindicatului, poliţiştii vor să tragă un semnal de alarmă privind reducerea normei de hrană.

"Dacă nu reacţionăm uniţi şi pierdem această oportunitate de a ne apăra drepturile care ni se cuvin, acceptând să fim discriminaţi faţă de colegii din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, înseamnă că acceptăm că riscurile asupra vieţii, integrităţii şi libertăţii noastre în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu au preţul de 700 lei (salariul mediu al unui poliţist local).”, conform vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro lex”, Constantin Filimon.

La protest, poliţiştii au purtat măști Anonymous. Sindicaliștii au fluierat din vuvuzele și scandat lozinci precum "Unitate!", "Hoții", sau "Locala, locala, unită-n toată țara!".

Din cadrul Poliţiei Locale Constanţa şi-au anunţat participarea aproximativ 60 de poliţişti. De asemenea, şi din cadrul Poliţiei Locale Mangalia, 40 de agenţi au anunţat că se vor alătura acestei acţiuni, cei din urmă fiind şi membrii ai sindicatului. Totodată, şi-au anunţat participarea poliţişti din Iaşi, Târgu Jiu, Câmpulung Muscel, Prahova, Roman, Vaslui.

Citeşte şi Poliţiştii locali din Constanţa au plecat la miting, la Bucureşti (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii