Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune aproape imposibilă. Nava ”Modern Express” a fost pusă pe chilă dreaptă. Nimeni nu spera

ro

24 Feb, 2016 12:24 3591 Marime text
Nava "Modern Express" a fost din nou pusă pe chilă dreaptă, în după amiaza zilei de 22 februarie scrie, în ediția electronică de azi noapte, site-ul seanews.com.
 
Aducerea pe linia de plutire a navei a necesitat o serie de manevre greu de imaginat și o concentrare maximă a tuturor forțelor umane și tehnice.
Reamintim că nava "Modern Express" a fost abandonată, în după amiaza zilei de 5 februarie, în Gloful Biscaya, după ce echipajul a anunțat că motorul s-a oprit pe o furtună de forța 8 și valuri foarte mari.
 
Vasul care avea la bord autoturisme, zece camioane și aproape patru mii de metri cubi de cherestea s-a înclinat la 40 de grade echipajul fiind nevoit să-l abandoneze la 148 mile în largul Capului Ortegal dn Golful Biscaya.
Echipajul, format din 22 de oameni, a fost evacuat de la bord cu trei elicoptere, la misiune participând și un avion spaniol.
Transportorul a fost abandonat în larg reprezentând un real pericol pentru navigație chiar dacă toate ambarcațiunile au fost avertizate de existența ei în zonă.

Mai citește și //www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/operatiuni-dramatice-pentru-salvarea-echipajului-unei-nave-abandonate-in-larg-ieri-dupa-amiaza-video-580310.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii