Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:51 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Eugen Teodorovici susține că o comisie de la Ministerul Sănătăţii analizează legalizarea canabisului în scopuri medicale

ro

20 Mar, 2019 14:46 302 Marime text
Legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale, această temă fiind analizată la Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.ro

Potrivit ministrului, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale.

"Nu ştiu la Guvern, dar ieri (n.r. - marţi) a fost la Ministerul Sănătăţii comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. Este deja o practică europeană şi justificarea există, medical vorbind. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că e o cale de a diminua suferinţele pe care aceştia le au. Totdeauna ne raportăm la ce este în alte state. Sunt multe practici în ţări europene legalizate care aduc avantaje. (...) Desigur, în România, unii văd multe dezavantaje pe mai multe subiecte în aceeaşi situaţie. Dar deocamdată e prematur să ne pronunţăm", a afirmat Teodorovici la Parlament întrebat pe această temă.


El a fost de părere că, în mod sigur, se va ajunge în anii care urmează şi în România la o dezbatere publică pe mai multe subiecte cum este şi acesta. 

Agerpres.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii