Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti „Prioritatea mea este conservarea patrimoniului cultural identitar“

ro

01 Aug, 2012 22:32 1496 Marime text

În interviul acordat agenţiei Mediafax, ministrul Culturii, senatorul liberal Puiu Haşotti, a vorbit despre priorităţile sale şi proiecte precum construirea unei săli de spectacole în Capitală, transformarea Fortului 13 de la Jilava într-un memorial al comunismului, continuarea cercetărilor arheologice, dar şi îmbunătăţirea sistemului de pază de la Sarmizegetusa Regia, sit pe care l-ar dori în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Prioritatea pentru mine este conservarea patrimoniului cultural identitar. Din punctul meu de vedere, dată fiind şi situaţia economică a ţării, este mai important să cheltuim banii puţini pe care-i avem în conservarea patrimoniului cultural identitar şi un al doilea aspect care se leagă de această chestiune este că, din punctul meu de vedere, trebuie ca banii aceştia să fie cheltuiţi în proiecte mari, în proiecte majore, şi nu în tot felul de mărunţişuri. Trebuie să sprijinim, pe de altă parte, şi marile manifestări culturale pe care le organizează Ministerul Culturii - bineînţeles, Festivalul Enescu, bineînţeles, alte mari festivaluri, şi nu tot felul de mărunţişuri pe care le-am sprijinit până acum", a declarat ministru Culturii.

http://www.mediafax.ro/cultura-media/interviu-puiu-hasotti-romania-va-gazdui-in-2013-o-expozitie-a-soldatilor-din-teracota-din-china-9914908

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii