Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Culturii, în sprijinul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Va ajuta la reabilitarea clădirii după teribilul incendiu

ro

26 Aug, 2018 15:35 1351 Marime text
După incendiul devastator de sâmbătă seara, reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice din Oradea se gândesc deja la refacerea clădirii. Iar Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii, vorbeşte despre necesitatea unui proiect de finanţare şi îndeamnă la unitate indiferent de confesiune, credinţă sau apartenenţă politică, potrivit Digi 24.

„Este un dezastru imens, vă dați seama că tristețea este mare, nu numai a noastră a greco-catolicilor, dar este tristețea orădenilor, pentru că este un simbol al nostru, al tuturor”, spune Anton Cioba, reprezentant al Episcopiei.

„Ministerul Culturii poate sprijini prin Institutul Naţional al Patrimoniului. Dânşii trebuie să vină cu un proiect, cu o solicitare de finanţare a lucrărilor, care vor fi necesare pentru reabilitare şi, sigur, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, vom putea finanţa noi, Ministerul Culturii, o parte din aceste lucrări care sunt necesare”, a spus Alexandru Pugna, secretar de stat Ministerul Culturii.


„Am discutat deja şi, prin INP, ministerul se va implica. Este o tragedie pentru patrimoniu”, a adăugat Pugna.

Sursă foto: IGSU


Citeşte şi: UPDATE Se întâmplă în România. Incendiu la Palatul Episcopal. Zeci de pompieri sunt la dezastru. Oamenii sunt îngroziţi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii