Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:43 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de produse cosmetice si sute de lenjerii de pat, confiscate în portul Constanța Sud Agigea

ro

21 Nov, 2016 13:45 1132 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite în portul Constanţa Sud Agigea, pentru două societăţi comerciale administrate de un cetăţean român, respectiv un cetăţean chinez, peste 12.000 produse cosmetice şi 420 seturi lenjerii de pat, ce purtau însemnele unor mărci renumite, susceptibile a fi contrafăcute.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Timişoara,  administrată de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. În urma controlului au fost descoperite 12.232 produse cosmetice (rujuri, farduri, fond de ten etc.), ce purtau însemnele unor firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 350.000 lei dacă ar fi fost originale.Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în urma controlului amănunţit la un alt container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov, administrată de un cetăţean chinez, în vârstă de 40 de ani, au fost descoperite 420 lenjerii de pat, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 105.000 lei dacă ar fi fost originale.


 
În ambele cazuri, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


Sursa foto: Garda de Coastă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii