Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

ro

09 Jan, 2019 12:10 1793 Marime text
Direcția Generală Poliția Locală își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale referitoare la siguranța și fluența rutieră.

Pe tot parcursul anului 2018, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța ( Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu,Bulevardul Tomis, Strada Traian, Bulevardul Ferdinand, Strada Soveja, Strada Dezrobirii,Strada Mircea cel Bătrân, etc).

În perioada supusă analizei, 01.01.2018-31.12.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 12.713 (4287 încălcării ale legislației rutiere au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017)  amenzi  contravenționale în valoare totală de 3.884.260 lei.

Se atrage  atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat!

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435  de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580   sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să adopte măsurile necesare pentru respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța.

Sursa foto: Poliţia Locală Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii