Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:16 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Mihalache avertizează - "N-aș vrea să fiu în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care Ponta mi le-a dat"

ro

12 Jul, 2015 23:20 990 Marime text
 
Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a afirmat, sâmbătă seară, că tema majorării salariilor demnitarilor a fost inițiată și prezentată președintelui Klaus Iohannis la începutul acestui an, declarând că nu vrea să fie pus ''în situația penibilă'' în care să facă publice e-mail-uri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.
"Tema majorării indemnizațiilor demnitarilor e una veche, e una la care domnul Victor Ponta a subscris și a inițiat-o, e o discuție care datează de la începutul acestui an și n-aș vrea să fiu pus în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care domnia sa mi le-a dat personal, (...) cu grilele privind salarizarea demnitarilor și entuziasmul pe care îl avea la momentul respectiv", a susținut Mihalache, la Antena 3.
Acesta a mai adăugat că i se pare "extrem de incorect" din partea premierului să nu recunoască faptul că ideea creșterii salariilor demnitarilor i-a aparținut. "A discutat cu președintele României și a discutat cu mine această temă și mi se pare extrem de incorect. (...) Era discuția de a începe cu majorarea salariilor demnitarilor bazată pe un argument destul de solid, anume că, în momentul de față, chiar și la noi, la Administrația Prezidențială, sunt funcționari detașați de la MAE, de la Ministerul de Justiție și care câștigă mai mult decât chiar președintele României, ceea ce e o situație absolut ciudată. (...) Incorectă mi se pare conduita de acum a domnului prim-ministru Victor Ponta, care neagă faptul că, de fapt, această idee a pornit inclusiv de la domnia sa. Pot înțelege rațiuni de calcul politic. Nu pot înțelege ipocrizia și minciuna", a mai susținut Mihalache.
Premierul Victor Ponta a anunțat că va amâna aplicarea ordonanței de creștere a salariilor demnitarilor și a precizat că nu a fost de acord cu această majorare.
 
sursa foto: ampress.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii