Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:48 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mici din carne de cal. Rezultatul analizelor în cazul micilor retraşi de pe piaţă

ro

19 Mar, 2013 13:47 798 Marime text

Aproximativ 2.000 de caserole de mici asupra cărora exista suspiciunea că ar conţine carne de cal au fost distribuite de o firmă din Ploieşti în 36 de judeţe. Micii au fost retraşi de pe piaţă în Capitală, iar analizele de laborator confirmă suspiciunea.

Analizele de laborator făcute pe probele prelevate din mici produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Bucureşti au confirmat prezenţa cărnii de cal în locul celei de vită, societatea respectivă, administrată de soţul unei angajate a DSV Prahova, fiind amendată cu 30.000 lei.

Analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă.

Amendă de 30.000 de lei, pentru micii din carne de cal

Acesta a precizat că DSVSA Prahova a amendat producătorul din Ploieşti cu 30.000 de lei pentru substituirea cărnii.

Mihai Terecoasă a mai spus că în prezent se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi firmă, în condiţiile în care respectiva societate comercială a distribuit printr-un lanţ de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici în 36 de judeţe. Aceste analize sunt făcute tot în laboratoarele DSVSA Bucureşti.

Firma administrată de soţul fostei şefe a biroului siguranţa alimentelor de origine animală

Firma din Ploieşti amendată pentru că a produs mici ce conţin carne de cal fără a fi etichetaţi ca atare este administrată de soţul fostei şefe a biroului siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său. Directorul acestei instituţii a declarat că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

Alertă alimentară în Capitală

Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alertă alimentară după ce într-un magazin din Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată asupra căreia a existat suspiciunea de fraudă constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal. În urma extinderii verificărilor s-a constatat că producătorul micilor, o firmă din Ploieşti, a distribuit printr-un cunoscut lanţ de supermarket-uri, în 36 de judeţe, 1.920 de caserole a câte 800 de grame de mici.

sursa: realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii