Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Ploi şi descărcări electrice pe litoral

ro

30 Jul, 2011 14:01 774 Marime text
Sâmbătă norii aduc averse, fenomene electrice şi intensificări ale vântului mai frecvente în nordul, în centrul şi în estul ţării, dar şi în toată zona montană. În celelalte regiuni aceste fenomene vor avea caracter local. Cantităţile de apă vor depăşi din nou 30 l/mp, dar izolat sunt aşteptate şi valori mai mari de 70 l/mp. Vremea se mai răcoreşte şi în est şi în sud-est, iar maximele se vor situa între 20 şi cel mult 30 de grade.

Se răcoreşte şi în Capitală astăzi şi nu vor fi mai mult de 27, 28 de grade. Norii acoperă temporar cerul şi mai sunt condiţii de ploaie, timp în care vântul suflă moderat. Presiunea atemosferică este sub ce ar fi normal şi nu prezintă variaţii semnificative de la 749 mm coloană de mercur.

La munte, vremea nu este tocmai potrivită pentru o zi de vacanţă. Cerul va fi acoperit de nori şi pe arii extinse se vor înregistra averse însoţite de fulgere, tunete şi vânt în rafale. În urma ploilor se vor aduna local peste 30 l/mp şi izolat peste 70 l/mp. Temperatura aerului va scădea uşor astăzi. Duminică se îndreaptă timpul în majoritatea masivelor. Cerul va fi variabil şi doar temporar mai sunt înnorări accentuate şi averse însoţite de descărcări electrice. Vântul se intensifică izolat, iar regimul termic e comparabil cu cel din ziua precedentă.

Nici Litoralul nu scapă de nori şi ploi. Mai ales în prima parte a zilei se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. Vântul se intensifică temporar, dar maximele nu scad foarte mult: se încadrează între 27 şi 29 de grade. În apă sunt între 24 şi 26 de grade. Duminică însă, ploile se opresc şi vremea frumoasă revine. Cerul va fi variabil, vântul cel mult moderat, iar la amiază maximele între 28 şi 30 de grade. Apa rămâne caldă, are de la 24 până la 26 de grade în apropierea ţărmulu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii