Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lui Sorin Gabriel Todiraşcu, cel arestat preventiv pentru o listă lungă de infracţiuni, i s-a respins contestaţia

ro

21 Apr, 2015 18:19 1104 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, în data de 20 aprilie, dosarul cu numărul 10695/212/2015, la secţia penală având ca obiect luarea măsurii arestării preventive, având stadiu procesual contestaţie.
 
Magistraţii au respins contestaţiile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de către inculpatul Sorin Gabriel Todiraşcu.  Solutia pe scurt: „În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., art.205 C.p.p.: Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de către inculpatul Todiraşcu Sorin Gabriel împotriva încheierii nr.283 pronunţate la data de 19.04.2015 de către Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 10695/212/2015. În baza art.272 C.p.p.: Dispune avansarea sumei de 100 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Bondarencu Ionuţ din fondurile M.J. către Baroul Constanţa, în favoarea av.Popescu George Alexandru. În baza art.275 alin.2 C.p.p.: Obligă pe contestatorul-inculpat Todiraşcu Sorin Gabriel la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat în contestaţia acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 21.04.2015. Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP)  310/2015  21.04.2015“
 
Reamintim că Sorin Gabriel Toridaşcu a fost prezentat instanţei, pe 20 aprilie, cu propunere de arestare preventivă. Potrivit anchetatorilor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă  Judecătoria Constanţa arată că, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, două infracţiuni de distrugere, o infracţiune de violare de domiciliu şi una de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă şi Ionuţ Bondarencu pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, distrugere, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ambii cercetaţi în stare de reţinere.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că „în seara zilei de 17 aprilie, în jurul orei 21.30, au lovit-o pe persoana vătămată cu pumnii, picioarele şi o bâtă din lemn, în timp ce se afla pe strada Fulgerului din oraşul Ovidiu, fapt pentru care persoana vătămată s-a refugiat în imobilul de pe strada Fulgerului, nr. 5 ce aparţine unei alte persoanei vătămate. Prima victimă ar fi fost urmărită de cei doi suspecţi în interiorul locuinţei, Sorin Gabriel Todiraşcu  fiind înarmat cu un cuţit, unde au continuat agresiunile şi au provocat distrugeri uşii de acces, refuzând să părăsească incinta imobilului. Apoi, la ieşirea din curtea imobilului, Sorin Gabriel Todiraşcu ar fi lovit mai multe persoane cu cuţitul şi cu pumnii. La rândul său, Ionuţ Bondarencu ar fi agresat fizic o persoană.  Ulterior, cei doi inculpaţi ar fi continuat să ameninţe persoanele vătămate cu acte de violenţă în timp ce se aflau pe strada Fulgerului, provocând scandal public.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul  Sorin-Gabriel Todiraşcu  şi  a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Ionuţ Bondarencu pe o perioadă de 30 de zile.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii