Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Lămuriri cu privire la promenadă

ro

26 Aug, 2014 13:17 2207 Marime text

Invitat în emisiunea ,,Radiografia Zilei”, primarul Nicolae Matei, alături de viceprimarul Florin Chelaru, a ținut să lămurească năvodărenii cu privire la  proiectul promenadei care urmează să lege stațiunea Mamaia de orașul Năvodari.

Reprezentanții autorității locale au ținut să precizeze că promenada va fi construită la o distanță la  60 de metri de plajă, așadar lățimea plajei va fi păstrată. Promenada va fi construită din granit, va avea o lățime de șase metri și va fi destinată exclusiv pietonilor.

Primarul Năvodariului, Nicolae Matei a lămurit mai multe aspecte cu privire la proiectul promenadei care urmează să lege Năvodariul de Stațiunea Mamaia. Proiectul este finanțat, în mare parte, din fonduri europene.

În opinia edilului, toți cei care au încercat să blocheze acest proiect se tem de concurență. Reprezentanții autorității locale spun că acest proiect este în lucru de aproximativ cinci ani.

“La Năvodari avem cea mai lată plajă din România. Practic lățimea nu este mai mică de 60 metri. Ceea ce dorim să facem în această zonă va semăna foarte mult cu ceea ce am văzut pe plaja din Rimini, Italia. Zonele vor fi mult mai aerisite și toate construcțiile se vor face în zonele adiacente. În zonele adiacente avem în plan căi de access spre plajă, parcări, etc. Dorim să facem parcări pentru 10.000 de autoturisme. Parcările vor fi făcute la 100-150 de metri de această faleză care vine să consolideze și plaja prin fundația de 1,5 m și un zid de sprijin de 50-60 centimetri. Nu asfaltăm acolo. Vor fi montate dale de granit de 80 pe 80 cm. Aducem utilități publice: apă pentru eventuale dușuri pe plaje, 600 de lampadare din fontă rezistente la coroziune, 10 foișoare cu observatoare pentru ca turiștii să vadă în larg vapoarele, păsările și delfinii, foișoare pentru salvamari, 600 de bănci de piatră și 300 de bănci cu spătar, facem scuare de spații verzi”, a declarat, în cadrul emisiunii Radiografia Zilei, Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.
În opinia viceprimarului Florin Chelaru toți cei care încearcă să blocheze acest proiect nu sunt bine informați. Plaja nu va suferi nicio modificare.
“Am regândit acest proiect, pentru că ințial promenada trebuia să aibă  o lățime de 16 metri, cu pistă pentru bicicliști, trotuare și alte accesorii, dar nu a fost de acord ADR Brăila cu o asemenea lățime. La acest moment, având o lățime de șase metri, este o alee, o promenadă pietonală, nu trec mașini, iar cei care au contestat nu au fost bine informați. Proiectul, la acest moment, costă aproximativ 35 de milioane de lei”, a afirmat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
Edilul Nicolae Matei s-a arătat dispus să scrie el însuși o scrisoare către premierul Victor Ponta prin care să solicite verificări ale corpului de control, însă în cazul în care nu vor fi găsite nereguli, Alin Burcea, vicepreședintele ANAT, cel care a inflamat spiritele cu privire la acest proiect, să fie demis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii