Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea pentru modificarea și completarea Legii dialogului social promulgată de Iohannis

ro

09 Jan, 2016 19:15 815 Marime text
 
Șeful statului, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.
 
Anul trecut în vară, președintele a cerut Parlamentului reexaminarea acestei legi, specificând că angajatorul nu poate reține și vira cotizația de sindicat pe statele lunare de plată, la cererea organizațiilor sindicale, deoarece salariul, potrivit Codului Muncii, se plătește direct titularului, notează agerpres.ro. Însă, în luna septmbrie, Senatul a respins cererea de reexaminare cerută de Iohannis.
 
Conform legii, la cererea organizației sindicale și cu acordul membrilor acestora, angajatorii vor reține și vor vira sindicatului cotizația de sindicat pe statele lunare de plată. De asemenea, actul normativ prevede că această cotizație plătită de membrii de sindicat este deductibilă în cuantum de maximum 1% din venitul brut realizat, potrivit aceleiași surse. Sursa foto: Facebook - Klaus Iohannis

Ti-a placut articolul?

Comentarii