Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, la recepția de Ziua Europei - ”Unii politicieni pun sub semnul întrebării rolul şi relevanţa UE”

ro

09 May, 2018 15:08 1861 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, în discursul la recepţia de Ziua Europei, că în ţara noastră sunt unii politicieni care "hrănindu-se într-un mod populist din seva euroscepticismului" sugerează că ne-ar fi mai bine în afara UE, aceştia omiţând cu bună ştiinţă beneficiile uriaşe ale apartenenţei la acest proiect.
 

"Hrănindu-se într-un mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni pun sub semnul întrebării rolul şi relevanţa UE. Ei sunt cei care omit cu bună ştiinţă beneficiile uriaşe ale apartenenţei la acest proiect, sugerând că ne-ar fi poate mai bine în afara marii familii europene. Auzim în România voci care dau vina pe Europa şi pe Bruxelles pentru aproape orice, deranjaţi de standardele europene. Este cel mai facil discurs din partea celor deranjaţi de standardele europene de democraţie autentică. Ceea ce nu spun însă aceşti politicieni este că fără democraţie, fără stat de drept, fără legi corecte nu există prosperitate şi bunăstare pentru majoritate cetăţenilor. Ar exista doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere. Răspunsul nostru trebuie să fie hotărât şi să se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenenţei la UE. Unul dintre bunurile cele mai de preţ ale Europei este democraţia. Pluralismul politic, guvernarea corectă şi în beneficiul tuturor, egalitatea în faţa legii, asigurarea unei justiţii independente sunt valori care au stat la baza dezvoltării statelor europene. Apărarea acestor valori a redevenit astăzi o priotate. Viitorul ţării noastre nu poate fi deturnat de la direcţia pe care s-a înscris. Europa este pentru România marea familie alături de care împărtăşeşte valori, aspiraţii şi un drum comun de dezvoltare", a spus preşedintele Klaus Iohannis.


La recepţia de la Cotroceni participă foşti şefi de stat, diplomaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi membrii Guvernului şi primarul general Gabriela Firea şi primarii de sectoare. Mare absent este şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursă: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii