Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:12 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța. Acțiune de donare de sânge organizată la Limanu. Ce condiții trebuie să îndeplinească donatorii

ro

10 Oct, 2018 15:40 565 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei Limanu și Școala Gimnazială Nr 1 din localitatea Limanu) organizează sâmbătă 13.10.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
 
Potrivit unei informări transmise de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Limanu și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 

”Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.
 
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!” - au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. 

 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
 
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
 
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;
 

”Va așteptăm sâmbătă 13.10.2018, la Școala Gimnazială Nr 1 din localitatea Limanu cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.”  - au mai transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii