Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Veronica Cârstoiu, condamnată la cinci ani de închisoare

ro

27 Mar, 2015 07:50 1890 Marime text

Veronica Cârstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost condamnat, ieri, de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare pentru „luare de mită”. Cârstoiu a mai luat cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de „trafic de influenţă”, alţi 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de „înşelăciune”, un an de închisoare pentru două infracţiuni de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, şi doi ani de închisoare pentru infracţiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Cele 6 pedepse au fost contopite şi se va aplica pedeapsa cea mai grea de 5 ani de închisoare. Totodată, magistraţii au decis menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de Cîrstoiu o perioadă de până la 60 zile cu începere de la 26.03.14.  
 
Florin Cergan a fost pedepsit la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru infracţiunea de complicitate la „trafic de influenţă”, cu menţinere a măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o perioadă de până la 60 zile, cu începere de azi 26.03.15.  Lucian Băgia a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru infracţiunea de „trafic de influenţ㔺i 1 an de închisoare pentru infracţiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, cu aplicarea pedepsei de 2 ani de închisoare. „Menţine menţine măsura controlului judiciar pe cauţiune faţă de inculpatul Băgia Lucian pe o perioadă de până la 60 zile, cu începere de azi 26.03.15. În baza art.217 alin.(5) cod procedură penală, cauţiunea de 50.000 lei se restituie inculpatului Băgia Lucian.”, se arată în minuta judecătorilor.
 
De asemenea, Marilena Luciana a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de complicitate la „înşelăciune”, câte 1 an de închisoare pentru 2 infracţiuni de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, 2 ani de închisoare pentru infracţiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, cu aplicarea pedepsei de 3 ani de închisoare.

Precizări importante din  minuta judecătorilor

Cîrstoiu şi Cucianu au fost obligate în solidar la plata sumei de 156.351 lei despăgubiri civile către partea civilă Curtea de Apel Bucureşti.  Veronica Cîrstoiu trebuie să achite, conform minutei judecătoreşti, „120.000 € obiectul luării de mită sau echivalentului în lei la data plăţii“. „Se va lua act că suma de 50.000 € obiect al infracţiunii de „trafic de influenţă” comisă de inculpaţii Cîrstoiu Veronica şi Cergan Florin a fost restituită DNA. Obligă pe inculpatul Băgia Lucian la plata sumei de 350 000 € sau echivalentul acesteia în lei la data plăţii. Menţine măsurile asigurătorii dispuse faţă de inculpaţii Băgia Lucian până la concurenţa sumei de 350000 € asupra imobilelor şi Cîrstoiu Veronica până la concurenţa sumei de 120.000 € şi 156.351 lei asupra imobilelor, sumelor de bani, conform deciziei. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Veronica Cîrstoiu a fost deferită Justiţiei pentru luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită, înșelăciune în formă continuată (65 acte materiale), două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 acte materiale).

În cauză, afaceristul bucureştean Dinel Staicu a fost condamnat la 3,4 ani. Fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, are deja o condamnare de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii