Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 04.08.2021

ro

04 Aug, 2021 10:32 944 Marime text

BULETIN INFORMATIV
NR. 82 din 04 august 2021
 
În perioada 03 – 04 august, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, din care 12 au fost intervenții în situații de urgență, 15 urgențe medicale și o altă misiune de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc. 19 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localitățile Lipănești, Băicoi și Mizil – DN1B, în urma cărora 5 victime au fost transportate de urgență la spital.
 
10 hectare de miriște au fost mistuite de flăcări!


În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii de vegetație uscată în localitățile Colceag, Bucov și Izvoarele.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 10,50 ha și au fost afectate 2 tone de gunoi menajer.
 
Misiune contracronometru de salvare!
 
Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost salvat după ce a alunecat într-un canal colector care se vărsa în Râul Prahova. Evenimentul s-a întâmplat marți seara, în jurul orei 22:17 pe strada Valea Piscului din localitatea Sinaia. Pompierii militari au acționat cu mijloace de primă intervenție și au pătruns în canal pentru a scoate bărbatul în cel mai scurt timp. În urma impactului, bărbatul a fost rănit și a suferit o fractură la membrul inferior stâng, fiind transportat de urgență la spital.
 
Accidentele au debutat în forță!

 
În noaptea de marți spre miercuri, un val de accidente s-a produs pe drumurile din Prahova. Primul a avut loc la ora 00.37, pe raza localității Mizil, în care au fost implicate patru autoturisme, din care una tractată și una parcată, în care se aflau opt persoane. În urma impactului, o persoană a rămas prinsă în mașină, dar conștientă. După evaluarea medicală de la fața locului, trei persoane au fost transportate la spital.
Tot în noaptea trecută, doi cai au murit în urma impactului violent care a avut loc în comuna Măgurele, între o căruță și un autovehicul. În coliziune, nu au fost și oameni răniți.
Un alt accident s-a produs și pe DN1, la Posada, în această dimineață. Au fost implicate două autoturisme, dintre care unul aflat în pană, care a fost lovit în spate de o altă mașină. În urma impactului violent, două persoane au fost rănite și transportate la spital.
Seria accidentelor a continuat cu cel produs în acestă dimineață care a avut loc pe DN1 B la iesire din Mizil spre Buzău. În eveniment au fost implicate o cisterna cu 26 tone GPL și un autoturism. În cisternă se afla doar conducătorul auto iar în turism doi ocupanți. Nu au fost persoane rănite și nici scurgeri de combustibil.
                                                                                   
 
 
 
   Compartimentul Informare și Relații Publice

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii