Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:00 17 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO ÎPS Teodosie oficiază o procesiune religioasă de Sfântul Haralambie, alături de PS Ilarion

ro

10 Feb, 2021 08:32 1405 Marime text

Arhiepiscopia Tomisului organizează evenimente religioase pentru sărbătorirea Sf Haralambie pe parcursul a trei zile, care includ o procesiune și un concert, care a începu în data zilei de marți, 9 februarie.

Seria evenimentelor organizate de instituţia de cult a debutat marţi în localitatea Viile.
 
Astăzi, de la ora 8.00, preoţii şi credincioşii parohiei 'Sfântul Haralambie' din Constanţa vor întâmpina doi ierarhi la intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu (zona vapor).
 
Se pleacă în procesiune pe Bulevardul Tomis către biserica Sfântul Haralambie.
 
Din primele informații, sunt prezente aproximativ 120 de persoane, unele dintre ele fiind îmbrăcate în port popular, având drapelul României.
 
”Această sărbătoare este tradițională și trebuia sa aibă loc. Am luat exemplul Bucureștiului care a organizat o procesiune mai mare”, a declarat ÎPS Teodosie.
 
Întrebat dacă ar fi trebuit să nu mai fie organizată procesiunea din cauza pandemiei, ÎPS Teodosie a spus că nu are legatură și că aceste întrebari sunt niste săgeți curioase.
 
Enoriașii nu au uitat de pupatul moaștelor încalcând astfel regulile impuse de pandemie,

 
 Joi, de la ora 22,00, IPS Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului şi Acatistul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa.


Ti-a placut articolul?

Comentarii