Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:10 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție de 360 de milioane de euro a Transgaz pentru realizarea conductei de preluare a gazelor din Marea Neagră

ro

21 Aug, 2018 09:03 1502 Marime text
Transgaz va investi 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei Tuzla-Podişor, care va prelua gazele care vor fi extrase din Marea
Neagră şi le va transporta spre conductele de export, potrivit datelor publicate în raportul pentru semestrul I al administratorilor companiei.
 
"Obiectivul major al acestei investiţii constă în construirea unei conducte telescopice de transport gaze naturale Tuzla-Podişor, în lungime de 308,3 km şi Dn 1200 respectiv Dn 1000, care să facă legătura între resursele de gaze naturale disponibile la ţărmul Mării Negre şi coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, astfel asigurându-se posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria şi Ungaria prin interconectările existente Giurgiu-Ruse (cu Bulgaria) şi Nadlac-Szeged (cu Ungaria)", se arată în documentul menţionat.
 
De asemenea, această conductă se va interconecta cu actuala conductă internaţională de transport gaze naturale Tranzit 1 (Isaccea-Negru Vodă).
 
Capacitatea de transport va fi de 8,14 milioane de metri cubi pe an, iar investiţia estimată se ridică la 360,36 milioane de euro.
 
În prezent sunt finalizate studiul de fezabilitate şi cel de impact asupra mediului şi a fost obţinută autorizaţia de construire. Decizia finală de investiţie va fi luată în acest an, iar construcţia este prevăzută pentru perioada 2019-2020.
 
Transgaz estimează că punerea în funcţiune şi intrarea în operare vor avea loc în anul 2020, dar calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului poate suferi modificări, în funcţie de evoluţia proiectelor offshore din amonte.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii