Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:18 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În faţa Judecătoriei Vaslui La procesul celor şapte tineri acuzaţi de viol s-au încăierat circa 300 de persoane

ro

14 Aug, 2015 10:48 1100 Marime text
La Judecătoria Vaslui are loc astăzi un nou termen în procesul în care şapte tineri sunt judecaţi pentru violarea unei fete de 18 ani, în noiembrie 2014. Dis-de-dimineaţă, în faţa Judecătoriei s-au adunat circa 300 de persoane fiind vorba atât de susţinători ai acuzaţilor, cât şi ai tinerei. Spiritele s-au încins la un moment dat, cele două grupuri huiduindu-se reciproc şi jignindu-se, astfel că a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele. Câţiva dintre susţinătorii celor acuzaţi de viol au fost ridicaţi de forţele de ordine şi duşi în sediul Poliţiei Judeţene Vaslui. La proces este prezentă şi tânără violată.
Vă amintim că şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.
Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.
De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.
 
Inspecţia Judiciară a fost sesizată
 
În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri. PIICJ a dispus, în 25 iunie, efectuarea unor verificări cu privire la modalitatea în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul în care cei şapte tineri sunt judecaţi pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui. Verificările au fost iniţiate în urma eliberării din arest a inculpaţilor.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a trimis Inspecţiei Judiciare, în 27 iulie, raportul privind verificările în cazul fetei din judeţul Vaslui violate de şapte tineri, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor, dispusă de inspectorii judiciari.
 
sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 13 Sep, 2015 00:53 Daca nu au stiut sa o tina in panataloni asa le trebuie ,eu daca trebuia sa ii condamn,ii condamnam la castrare chimica .daca aveau suriri si cineva le viola ei ce faceau? sa