Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grivco şi CCAI contestă sechestrul pus, la Curtea Constituţională

ro

17 Sep, 2014 19:19 1109 Marime text
 
Curtea de Apel Bucureşti a sesizat astăzi, Curtea Constituţională cu excepţia privind neconstituţionalitatea articolului 250 alinetul (6) al Codului de procedură penală, "împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurii asigurătorii luate de către judecătorul de cameră preliminară ori de către instanţa de judecată, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice altă persoană interesată poate face contestaţie la acest judecător ori la această instanţă, în termen de trei zile de la data punerii în executare a măsurii", informează Mediafax.

Această excepţie de neconstituţionalitate a fost ridicată de către cele două societăţi în cadrul procesului în care Grivco şi CCAI conetstă sechestrul pus în cadrul sentinţei dată în dosarul privind fraudarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Pe de altă parte, prin aceeaşi sentinţă, CAB a respins, în mod defintiv, cererile de suspendare a judecării cauzei şi a respins ca inadmisibile contestaţiile formulate de Grivco şi CCAI.

Amintim că  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţa că a anunțat începerea procedurile de confiscare a terenurilor şi clădirilor Grivco şi Antena, raportând periodic către DNA stadiul procesului de trecere în proprietatea statului a imobilelor indicate în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

În data de 8 august, Curtea de Aple București, i-a condamnat definitiv,  în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii