Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:02 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gazeta de Năvodari „Oraşul Năvodari, de 4 ani într-o continuă schimbare!”

ro

23 May, 2012 16:37 1366 Marime text
gazeta_navodari_2.jpg

Oraşul Năvodari este situat în zona centrală a judeţului Constanţa, pe malul Lacului Taşaul, una dintre atracţiile turiştilor an de an şi în imediata apropiere a Lacului Situghiol, de o reală frumuseţe. Primele dovezi ale existenţei locului apar încă din Paleolitic, iar în perioada feudală, pe ruinele romano – bizantice de la Cap Midia s-a dezvoltat cetatea Zanauarda, fapt care vine să demonstreze continuitatea locuirii pe teritoriul administrativ al actualului oraş Năvodari.

Prima atestare documentară este din timpul administraţiei otomane, când localitatea menţionată în anul 1421 cu numele Caracoium (derivat din limba turcă cu traducere oaia neagră), denumire care ulterior a devenit Carachioi, tot din limba turcă, de la Kara koy „satul negru”.

De atunci şi până acum, pentru schimbare nici nu există termen de comparaţie, iar Năvodariul zilelor noastre este o combinaţie de paradis al florilor şi luminilor, un loc impresionant, într-o continuă schimbare şi modernizare, prin grija actualei conduceri a administraţiei locale condusă de Nicolae Matei. Cu o echipă căreia îi pasă de oameni, Năvodariul administrat de Matei a devenit în ultimii 4 ani locul unde anual vin zeci de mii de turişti pentru a-şi petrece vacanţele pe o plajă curată, dar şi pentru a participa la evenimentele cele mai importante ale verii, dar şi oraşul unde cetăţenii spun mândri că trăiesc şi îşi desfoşoară activitatea într-un loc aflat într-o continuă dezvoltare. Cu multe zone unde spaţiile verzi par un adevărat paradis local, cu simboluri pentru fiecare cartier şi aici aminim Pescarul cu Năvoda, statuia Domnitorului Mihai Viteazu, delfinii, acvila şi leul – toate vin să întregească descrierea de oraş curat şi modern, aşa cum primarul Nicolae Matei a promis încă de acum 4 ani. Şi schimbarea nu se opreşte aici, multe sunt planurile pe care actuala administraţie le are trecute în lista priorităţilor. Cât despre Năvodari, cuvintele par să nu-şi găsească locul în textul de faţă, astfel încât vom lăsa locul imaginilor să vă convingă, dacă mai era nevoie, că Năvodariul este cel mai curat oraş, un loc unde şi brazii s-au adaptat brizei Mării Negre şi unde fiecare activitate capătă dimensiunea pe care o merită în spaţiul public”.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/orasul-navodari-de-4-ani-intr-o-continua-schimbare/

Ti-a placut articolul?

Comentarii