Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:34 25 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror DNA Constanța, Anca Resmeliţă, sancționată disciplinar de CSM

ro

20 Apr, 2016 18:25 1842 Marime text
 
În şedinţa de astăzi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Ancăi Resmeliţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
 
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat procuroarei sancţiunea disciplinară constând în  „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h), m) şi t) din acelaşi act normativ :
 
- „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”;
 
-  „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”;
 
-  „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.
 
Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Vă reamintim că, Anca Beatrice Resmeliţă a fost magistrat în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)- Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Citește și: Contestaţie la CSM din partea unui fost procuror din DNA Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii