Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Oficial despre reţinerea fostului decan de la Farmacie Gheorghe Ţarălungă, reţinut de procurorii DNA Constanţa pentru luare de mită

ro

29 Jan, 2015 08:56 4109 Marime text
Gheorghe Ţarălungă este bănuit de luare de mită. Amintim că ieri au avut loc percheziţii atât la Facultatea de Farmacie, cât şi la căminul Pescărie.

Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa a fost dus la sediul DNA Constanţa, la audieri, aseară. Azi noapte, procurorii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere, iar astăzi Ţarălungă va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Update ora 9.35


Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 28.01.2015, ora 19:00, până la data de 29.01.2015, ora 19:00, a inculpatului Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
 
În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii.
În aceeași zi s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
         În aceeași cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, în intervalul 28.01.2015 – 26.02.2015, față de inculpatul Faloutsos Evangelos cu privire la săvârşirea infracțiunii de dare de mită.
 
    Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a)  să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,
b)  să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c)  să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice cu inculpatul Ţarălungă Gheorghe, direct sau indirect, pe nicio cale.
 
 Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
         Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Ţarălungă Gheorghe să fie prezentat, la data de 29 ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi FACULTATEA DE FARMACIE A UNIVERSITĂŢII „OVIDIUS“ FACE O NOUĂ „VICTIMĂ“

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii