Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:13 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filtre la Constanţa într-o acţiune de amploare, la nivel naţional

ro

26 Apr, 2013 09:11 691 Marime text
În această dimineaţă, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. coordonează o altă acţiune, în cadrul căreia se verifică legalitatea mai multor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ /achiziţii intracomunitare de mărfuri din Turcia şi Bulgaria.De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti ai D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri.

Echipele mixte de control verifică punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte.

Pentru controlarea autotrenurilor care transportă astfel de mărfuri, au fost constituite filtre în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20), formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 67 de societăţi comerciale, în urma verificărilor preliminare poliţiştii constatând 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de 1.835.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii