Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul „Neidentificat“, din 6 august în cinematografe

ro

04 Aug, 2021 13:20 2688 Marime text
  • Premiera națională a avut loc pe 27 iulie, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).
 
Din 6 august filmul „Neidentificat“, va fi difuzat în toate cinematografele din țară.
 
O proiecție specială a filmului va avea loc în Constanța, în prezența echipei, sâmbătă 7 august, la Cinema City Constanța City Park, de la ora 19:00.
 
Neidentificat este  cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, fiind distribuit de Transilvania Film.
 
La finalul proiecției, regizorul Bogdan Apetri și actorii Bogdan Farcaș și Dragoș Dummitru vor discuta cu publicul și vor răspunde întrebărilor acestora despre subiectele sensibile pe care filmul le ridică la fileu.
 
„O co-producţie România-Cehia-Letonia, Neidentificat este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman“ transimit producătorii filmului.
 
Pelicula a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 36-a ediții a Festivalului de Film de la Varșovia unde, actorii principali, Bogdan Farcaș și Dragoș Dumitru, au primit Premiul Special al Juriului. Din distribuție mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

Premiera națională a avut loc pe 27 iulie, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Zilele Filmului Românesc.

„În ciuda filonului polițist, Neidentificat ni se dezvăluie, treptat, ca un film subiectiv, introspectiv, introvertit, îndreptat decisiv înspre interior, și nu înspre exterior. Este eminamente o poveste despre spațiul sufletesc uman, despre alegerile care izvorăsc din dorințe ascunse și conflicte lăuntrice, mândrie, patimi, taine, ego, vise neîmplinite și demoni interiori. Filmul vorbește despre balansul emoțional dinăuntrul fiecărei persoane, echilibru care este cu mult mai fragil decât ni-l imaginam și care are nevoie doar de o mică implozie internă pentru a duce la un dezechilibru sufletesc profund și o explozie externă cu consecințe devastatoare.”, a declarat Bogdan Apetri.

Bogdan Apetri este născut la Piatra Neamţ și locuieşte în prezent la New York, unde predă regie de film la Universitatea Columbia. Este cunoscut publicului cinefil pentru lungmetrajul Periferic / Outbound (cu Ana Ularu, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Mimi Brănescu), premiat în numeroase festivaluri internaționale (Locarno IFF, Vienna IFF, Warsaw IFF, Salonic IFF).

Puteți urmări trailerul aici.
 
Citește și:

„Periferic" a câştigat Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Vilnius


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii