Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără parapete mediane pe drumurile naţionale cu două benzi pe sens

ro

25 Aug, 2015 23:23 1889 Marime text
Majoritatea drumurilor naţionale din România cu câte două benzi pe sens nu au sensurile desparţite prin parapete mediane, iar multe voci susţin că accidentele mortale ar putea fi evitate dacă aceste drumuri ar avea montate parapete, scrie România TV.
 
Pe 2 august, pe DN39 Constanţa-Mangalia a avut loc un accident frontal soldat cu pierderea a cinci vieţi. Asociatia Pro Infrastructură (API) a lansat la acel moment un apel către Compania de Drumuri şi Ministerul Transporturilor să instaleze de urgenţă parapete despărţitoare de sens pe toate drumurile naţionale cu două benzi pe sens din ţară.
 
Într-un răspuns adresat HotNews.ro, Compania de Drumuri explică de ce nu au fost montate până acum separatoare de sens: „Până la data prezenţei au fost demarate două licitaţii publice având ca obiect Achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate tip New Jersey, amândouă fiind anulate din cauza ofertelor prezentate de operatorii economici care nu au fost realizate în conformitate cu legislaţia în vigoare, impunându-se măsură legală de declarare a acestora ca neconforme. În acest moment, a fost redemarată o licitaţie publică de achiziţionare parapete din beton, care a fost înaintată spre verificare către ANRMAP, urmând ca după primirea avizului favorabil, toată documenţia să fie postată pe SEAP", susţine CNADNR.
 
Reprezentanţii CNADNR explică faptul că separatoarele de sens nu pot fi achiziţionate „decât prin demararea unei proceduri de licitaţie publică la care sunt invitate să participe toate societăţile comerciale care pot furniza produse de siguranţă rutieră realizate în conformitate cu cerinţele tehnice europene/naţionale aflate în vigoare". 

Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii