Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. A fost eliminat criteriul de înălțime la admiterea în instituţiile de învăţământ ale MAI

ro

22 Nov, 2017 18:18 6815 Marime text
Astăzi, 22 noiembrie, au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante, arată un comunicat al MAI.
 
Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate  într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.
 
Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.
 
Eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată.
 
Menționăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.
 
O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri - pompieri sau participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii