Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:59 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevilor turci li s-a restricționat difuzarea de conţinut pe Facebook şi Twitter

ro

04 Jul, 2015 19:54 706 Marime text
Guvernul turc a impus restricţii elevilor privind difuzarea de imagini şi opinii despre activitatea şcolară pe Facebook, Twitter şi alte site-uri de socializare, în contextul în care partidul musulman conservator al preşedintelui Recep Erdogan este criticat pentru îngrădirea libertăţii de exprimare. Măsurile, propuse de Ministerul turc al Educaţiei, au intrat în vigoare după ce au fost publicate în Gazeta oficială pe 1 iulie, informează agenţia Dogan, conform Daily Mail.
În conformitate cu noile măsuri, elevii nu mai au voie să distribuie pe site-uri de socializare imagini din interiorul instituţiilor de învăţământ fără încuviinţarea profesorilor. În plus, este interzisă difuzarea de opinii care ar putea insulta colegi sau cadre didactice. Elevii care vor fi surprinşi că au încălcat regulile riscă sancţiuni disciplinare care merg până la posibila exmatriculare.
Parlamentul Turciei a aprobat în aprilie o serie de legi care permit sporirea controlului asupra Internetului, permiţând instituţiilor guvernamentale să blocheze site-uri chiar şi fără ordine judiciare. În martie 2014, Guvernul Turciei a blocat temporar accesul la Twitter şi la YouTube, după difuzarea unor înregistrări privind acte de corupţie în care erau implicaţi apropiaţi ai lui Erdogan, la acea vreme prim-ministru.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii