Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Ovidus” din Constanţa, parteneri într-un proiect Comenius

ro

20 May, 2014 11:24 3529 Marime text

În cadrul proiectului Comenius bilateral „Le journal de mes reves”, desfăşurat în perioada 23 aprilie-3 mai, elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa au găzduit elevi de la Liceul Ştiinţific „Giuseppe Tarantino” din Gravina, Puglia, Italia. Delegaţia a fost formată din 28 de elevi italieni şi trei cadre didactice, iar proiectul a fost coordonat de Lavinia Gheorghiu, alături de membrele din echipa de poroiect Maria Popovici şi Alina Trache, cadre didactice ale Liceului Teoretic „Ovidius”.
Elevii constănţeni, în colaborare cu cei italieni, au realizat primul număr al ziarului „Le jeunes et la societe”, în care au evidenţiat similitudinile şi diferenţele dintre viaţa tinerilor din Garvina şi a celor din Constanţa, precum şi aspecte de civilizaţie, patrimoniu cultural, istoric şi nu numai.
Oaspeţii din Italia au avut ocazia de a participa la orele colegilor de la Liceul Teoretic „Ovidius”, au vizitat centrul vechi al oraşului, Muzeul de Istorie şi Arheologie, dar şi Academia Navală „Mircea cel Bătân” din Constanţa.



A fost realizat un schimb de culturi şi tradiţie prin scene de tatru, muzică şi dans, încununate cu succes, după cum declară organizatorul Lavinia Gheorghiu: „Considerăm că prin această experienţă am mai scris o pagină de neuitat pentru cufărul amintirilor ale acestui proiect Comenius Bilateral. Ceea ce cred că este cel mai important, ca urmare a acestei mobilităţi, este faptul că am reuşit, cu siguranţă, să reflectăm in ochii elevilor şi profesorilor din Gravina, Italia, o imagine optimistă şi tinerească, pe plan educaţional, cultural, etnic şi istoric. De asemenea, cred că lacrimile de despărţire ale elevilor italieni si români, precum si dorinţa elevilor italieni de a reveni cât mai curând in Constanţa, sunt dovada clară a unei imagini demne şi memorabile pe care elevii Liceului Teoretic „Ovidius” au ştiut să o transmită peste hotare, despre oamenii şi oraşul nostru, Constanţa.” 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii