Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:04 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Sunt convinsă că voi câştiga şefia PDL (interviu)

ro

12 Mar, 2013 17:58 601 Marime text
Deputatul Elena Udrea, candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, susţine, într-un interviu acordat AGERPRES, că din discuţiile purtate cu "baza partidului" a rezultat o mare dezamăgire legată de incapacitatea actualei echipe de conducere de a arăta un drum înainte. Ea se consideră singurul candidat în măsură să propună o strategie care să redea PDL încrederea în sine, afirmând că principalele probleme nu sunt unele care ţin de culoarea partidului sau de simbol, ci de atitudinea şi discursul ultimei perioade.


Udrea precizează, în interviu, că nu este adepta unui vot pe grup în ceea ce priveşte funcţiile în Biroul Permanent Naţional al PDL, ci crede în nevoia unei echipe de conducere care să ţină partidul unit după Convenţia Naţională şi în care să se regăsească susţinători ai tuturor moţiunilor, eventual atât Vasile Blaga, cât şi Monica Macovei, dacă delegaţii vor decide în acest sens.

AGERPRES: Doamnă deputat, v-aţi înscris oficial candidatura la preşedinţia PDL. Care sunt, în opinia dumneavoastră, principalele aşteptări ale colegilor democrat-liberali vizavi de alegerile ce urmează pentru conducerea partidului?

Elena Udrea: Oamenii de la baza partidului sunt foarte dezamăgiţi de situaţia în care se află PDL. Nu atât de faptul că a existat un recul electoral, cât de incapacitatea conducerii actuale a partidului de a arăta un drum înainte în care activiştii noştri să creadă şi pe care să îl urmeze. Ce rost are să ai un lider de partid dacă el nu este în stare să comunice nici în interior şi nici în exterior? Oamenii aşteaptă să vadă că cineva le propune o strategie credibilă, în măsură să revitalizeze partidul şi să îl ducă pe drumul cel bun. Baza partidului aşteaptă să vină cineva cu care să vorbească despre ce avem de făcut în continuare. Din această perspectivă, cred că întâlnirile de acum pentru prezentarea moţiunilor au fost extrem de utile şi reacţiile pe care le-am primit foarte bune. Iată de ce sunt foarte încrezătoare că voi câştiga competiţia internă şi că, din 24 martie, putem vorbi despre "noul PDL", un partid de Opoziţie credibil şi puternic, capabil să se bată de la egal la egal cu un USL incompetent şi corupt.

AGERPRES: Fostul prim-vicepreşedinte PDL Mihai Stănişoară a declarat public, după recenta sa trecere la PNL, că dintre candidaţii la şefia formaţiunii democrat-liberale îl vede pe actualul preşedinte al partidului, Vasile Blaga, ca pe un "lider uzat", pe Monica Macovei ca pe un candidat a cărui moţiune nu se bucură de o susţinere largă, iar pe dumneavoastră ca pe un posibil viitor lider ce ar aduce un aer de prospeţime în PDL. Vă acordaţi prima şansă la Convenţia din 23 martie?

Elena Udrea: Domnul Stănişoară, până una alta, a plecat din partidul care i-a oferit toate demnităţile publice pe care le-a dorit. Pe de altă parte, faptul că domnul Stănişoară este prim-vicepreşedintele ales de Vasile Blaga în vara lui 2012, iar dumnealui vorbeşte despre preşedintele PDL ca despre un lider "obosit şi uzat" arată neîncrederea care există în actuala conducere a partidului. Dacă apropiaţii lui Vasile Blaga nu mai au încredere în capacitatea acestuia de a ţine partidul unit şi de a genera un drum înainte, nemulţumirea bazei partidului este şi mai evidentă.

Citeste AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii