Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:23 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoş Poteleanu, fost director al CJAS Constanţa, a fost arestat preventiv

ro

11 Nov, 2015 12:35 1257 Marime text
Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a fost arestat preventiv. Decizia este definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Dragoş Poteleanu este cercetat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție pentru 6 infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale).

„În perioada 2012 – 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective. În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unități medicale“, potrivit DNA.  

Zilele trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Poteleanu, faţă de care a luat măsura preventivă a controlului judiciar. Nemulţumiţi, procurorii DNA au formulat o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, care a fost admisă. 

Minuta Curţii de Apel Bucureşti

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Dispune arestarea preventivă a inc. Poteleanu Dragoş sub aspectul săvârşirii a 6 infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (…) pe o durată de 29 de zile, de la data efectivei arestări preventive“, potrivit Curţii de Apel Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii