Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragobetele Jumătate dintre români celebrează sărbătoarea românească a dragostei

ro

24 Feb, 2015 07:21 1232 Marime text
Peste 50% dintre români celebrează Dragobetele, o sărbătoare autohtonă a dragostei, care își are rădăcinile în tradițiile dacice și în credința într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic și începutul primăverii.
 
Astfel, potrivit unui studiu realizat recent, peste 50% dintre români au precizat că sărbătoresc Dragobetele, iar 71% dintre aceștia au spus că vor achiziționa cadouri cu această ocazie. Cu acest prilej, majoritatea celor care oferă cadouri de Dragobete este dispusă să plătească între 50 de lei și 100 de lei pentru acestea.
 
Aproximativ jumătate dintre români celebrează atât Dragobetele, cât și Valentine's Day, însă surprinzător este faptul că cei care sărbătoresc doar obiceiul autohton sunt mai mulți față de cei care aleg să petreacă doar Valentine's Day (13% față de 9%).

Studiul citat a fost realizat online de compania iSense.Solutions, în cadrul panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârstă de peste 15 ani, din mediul urban din România.



Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: mirceahodarnau.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii