Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:47 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Microsoft. DNA pune sechestru pe averile mai multor oameni de afaceri

ro

26 Sep, 2017 20:24 710 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în conformitate cu art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare, asupra unor bunuri și părți sociale, deținute de următorii inculpați:

- Claudiu Ionuț Florică și Dinu Mihail Pescariu, reprezentanți în fapt/drept ai D.Con-Net AG
- Călin Tatomir, care la data faptelor a deținut funcția de director general Microsoft România S.R.L.
- Gabriel Sandu, care la data faptelor a deținut funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

 Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, măsurile asiguratorii au fost dispuse față de fiecare dintre cei menționați,  până la concurența sumei reprezentând prejudiciul în cauză, respectiv 51.396.344,76 euro.

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție prin raportare la infracțiunile reținute de procurori în sarcina inculpaților menționați,  în vederea recuperării prejudiciului și a confiscării speciale.

Celor patru inculpați li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanțelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile C.P.P.
      
Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii