Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliul în teatrul românesc Actorul Ion Besoiu a murit

ro

18 Jan, 2017 12:31 2782 Marime text
Actorul Ion Besoiu a murit miercuri la vârsta de 86 de ani. Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de reprezentanţi ai UNITER. Actorul Ion Besoiu, cunoscut pentru roluri din filme ca "Toate panzele sus" şi "Bucureşti Non Stop" era internat la un spital din Bucureşti. 

UPDATE:  Ion Besoiu s-a nascut la 11 martie 1931, la Sibiu, si a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu. A debutat in 1950, dar consacrarea a venit dupa turnarea filmului "Toate panzele sus", in regia lui Mircea Muresan, unde i-a avut ca parteneri pe actorii Ilarion Ciobanu si Jean Constantin.  Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca", din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul "Lucia Sturza Bulandra" si a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru. 

"Multumesc poporului meu care m-a apreciat si m-a urmarit de-a lungul atator ani", declara Ion Besoiu la implinirea varstei de 85 de ani. In 2002, a primit Premiul de excelenta al Cinematografiei Romane.  In 2001, a fost declarat cetatean de onoare al orasului Sibiu, in care s-a nascut. Ion Besoiu era presedinte executiv al Fundatiei "Sibiul Vechi. Sibiu - Hermannstadt", asociatie care ii ajuta pe tinerii talentati si care ofera premii etnografilor.

Sursa forto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii