Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi urşi alcoolici din Soci vor fi salvaţi în România !

ro

25 Feb, 2015 17:25 645 Marime text
Doi urşi alcoolici care au trăit în condiţii dificile în ultimii 20 de ani, în Soci, vor avea parte în curând de şansa la o nouă viaţă şi vor fi transportaţi într-un sanctuar care se află în România.
 
În această lună, un tribunal rusesc a decis că cei doi urşi - doi masculi - trebuie să fie confiscaţi de la stăpânul lor, care îi ţine într-o cuşcă foarte mică, murdară, în spatele unui restaurant din Soci, informează bbc.com. Animalele, din care unul este orb, au devenit dependente de alcool, întrucât vizitatorii le-au oferit foarte des astfel de băuturi în ultimii 20 de ani, precizează agenţia de presă Tass.
 
Decizia tribunalului devine efectivă în martie. În prezent, urşii locuiesc în continuare în aceeaşi cuşcă şi au nevoie de documente de transport care trebuie să fie emise de autorităţile din Soci.
 
"Ordinul judecătoresc spune că urşii trebuie să fie scoşi de aici, dar nu există niciun loc potrivit în Soci în care să îi plasăm", a spus Anna Kogan, directoarea Fundaţiei Big Hearts, care va coordona transportul, cu ajutorul altor organizaţii care militează pentru protejarea animalelor. Un sanctuar al urşilor din România s-a oferit să îi primească pe cei doi urşi din Soci şi să le asigure tratament adecvat pentru dependenţa lor de alcool.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii