Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:01 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi migranţi afgani şi unul irakian, reţinuţi la Băneasa

ro

25 Jul, 2012 13:29 876 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni afgani şi un cetăţean irakian care au intrat ilegal în România pe jos pe la frontiera verde a graniţei cu R. Bulgaria.
Marţi, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au identificat un grup de trei persoane care se deplasa pe jos şi vorbea într-o limbă străină.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că două persoane sunt cetăţeni afgani în vârstă de 20 ani, respectiv 15 ani, iar cea de-a treia persoană este un cetăţean irakian în vârstă de 22 ani  care au trecut ilegal în România prin zona verde a frontierei cu R. Bulgaria în apropierea localităţii Dobromir Deal.
În drumul lor spre spaţiul Schengen cei trei cetăţeni străini au fost ajutaţi pe teritoriul bulgar de persoane necunoscute care i-au călăuzit până în apropierea frontierei cu România, fiind abandonaţi la aproximativ 2-3 kilometri de graniţă.
Cetăţenilor străini le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Ti-a placut articolul?

Comentarii