Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DMHI despre percheziţiile DNA „Ilicenco Paul, vicepreşedintele SC Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA, NU a fost reţinut de DNA”

ro

13 Dec, 2014 16:09 4151 Marime text
În legătură cu informaţiile apărute în mass media locală şi centrală, în cursul zilei de 10 Decembrie 2014, cu privire la aspectele cercetate de DNA Bucureşti în legătură cu Vicepreşedintele Societăţii, Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, prin biroul sau de presă, transmite următorul comunicat:

1. "SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA nu a încheiat nicio tranzacţie comercială cu firma SC Ecomet West SRL, întrucât această nu a satisfăcut criteriile interne de analiză şi selecţie a ofertelor înaintate de diverşi furnizori, criterii care sunt bazate pe principiile satisfacerii cerinţelor tehnice, al competitivităţii comerciale, calităţii şi fiabilităţii materialelor / produselor.

2. Pe cale de consecinţă, în considerarea aspectelor mai sus menţionate, susţinerile unei părţi a mass media, conform cărora «între DMHI şi SC Ecomet West SRL s-a încheiat un contract la preţuri supraevaluate» este neadevărată şi fără obiect.

3. Faţă de Vicepreşedintele SC Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. — Dl. Ing Ilicenco Paul, DNA Bucureşti NU a dispus măsură reţinerii.

4. Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA are reglementate proceduri privind stabilirea necesarelor de achiziţii, a parametrilor tehnici şi cantitativi ai acestora, proceduri privind evaluarea ofertelor şi lansarea comenzilor către furnizori, standarde de delegare a autorităţii pentru fiecare proces care autorizează, la nivelul fiecărui department implicat, diferite persoane cu autoritate decizională specifică, fiind exclusă decizia unei singure persoane, indifferent de poziţia ierarhică pe care această o deţine.

5. Pentru a evita orice fel de confuzii, sau publicarea unor aspecte neconforme cu realitatea, rugăm mass-media, că înainte de a da publicităţii articole cu referire la aspectele de mai sus să ia notă de prezentul Comunicat de Presă."

Menţionăm că în data de 10 decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa. Miercuri dimineaţă, au avut loc percheziţii la sediul CJ, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe primării din judeţ. Surse judiciare au explicat că acesta este cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu. În cauză, vicepreşedintele Şantierului coreean Daewoo Mangalia, Paul Ilicenco, a fost ridicat la aceeaşi dată de procurorii DNA în dosarul care îl vizează pe preşedintele CJ Timişoara, Titu Bojin, conform unor surse judiciare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii