Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugătorul american USS Donald Cook a părăsit apele Mării Negre

ro

26 Apr, 2014 13:05 2236 Marime text
AFP, citată de Mediafax, anunță că începând de joi distrugătorul lansator de rachete, care a fost ancorat și în Portul Constanța, nu mai navighează pe apele Mării Negre. USS Donald Cook a fost  mobilizat pentru a oferi siguranță aliaților din Europa de Est, îngrijorați de intervenția rusă în Crimeea.
Potrivit Convenţiei de la Montreux din 1936,  navele de război din state neriverane Mării Negre nu pot rămâne în apele acesteia mai mult de 21 de zile.
În cursul mobilizării în Marea Neagră, distrugătorul a efectuat manevre cu nave militare din România, dar și cu fregata americană US Taylor, navă ce marchează, în prezent, prezența americană în Marea Neagră.

 „Prezenţa USS Donald Cook a constituit un exemplu al angajamentului US Navy faţă de ameliorarea interoperabilităţii pe mare - un pilon al forţei militare NATO -, demonstrând totodată mijloacele forţelor americane şi aliate de a furniza o prezenţă adecvată la locul potrivit, în momentul potrivit", se arată într-un comunicat trimis de US Navy.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii